Renegade Rum släpper sina första lagrade rom!

Renässansmannen Mark Reynier släpper nu sina historiskt första lagrade utgåvor av Renegade Rum från Grenada. Denna industriella game-changer inom romkategorin som Renegade representerar står för full transparens av ursprung och en strävan efter att vara den mest naturliga och autentiska romen.

Bägge dessa är Single Farm Origin som står för ett och samma ursprung. Denna lagrade serie kallas för Études och har 18 månaders lagring på både amerikanska samt franska ekfat. Slutprodukten som beräknas anlända i 2024 går under arbetsnamnet ”The Cuvée”.

Renegade Rum Distillery | Grenada
Renegade Rum Distillery | Grenada

De som följt Mark Reyniers pionjärsprojekt inom ursprungets transparens med Terroir anar en viss likhet med hans whisky ”Waterford” som även den bygger på Terroir, Single Farm Origin och liknande fatkomposition.

2021 släpptes ett antal olagrade sorter från Renegade som gick under benämningen ”Pre Cask”. Helt olagrade men fortfarande med Terroir och Single Farm Origin som är Renegade’s signum: One Farm, One Place, One Origin!

Ambitionen med att ha små limiterade ”försläpp” innan slutprodukten kommer är för att ge, de som vill, chansen att följa Renegades utveckling från olagrat till fullt lagrat och hur fatlagringstiden påverkar smaken. Särskilt när gårdsursprunget är intakt under hela lagringsresan.

Den 1 februari släpps två stycken Études i Systembolagets beställningssortiment i endast 60 exemplar av vardera; Ètudes New Bacolet samt Études Pearls.

För den inbitne finns chansen fortfarande att få tag i motsvarande gårdars Pre Cask- utgåvor för att kunna jämföra smakutvecklingen på Systembolaget. Du hittar dessa på denna länk.

Renegade Études New Bacolet

Lanseringsdatum: 1 Februari
Ursprung: Grenada
Alkohol: 55% volym
Artikelnr: 59938
Pris: 697:-
Storlek: 70cl
Tillgänglighet: 60 flaskor
Fatkomposition: 76% First fill US ekfat, 24% Premium Franska ekfat

Renegade Études Pearls

Lanseringsdatum: 1 Februari
Ursprung: Grenada
Alkohol: 55% volym
Artikelnr: 59939
Pris: 697:-
Storlek: 70cl
Tillgänglighet: 60 flaskor
Fatkomposition: 50% First fill US ekfat, 32% Nya US ekfat, 18% Premium Franska ekfat