Rest & Be Thankful Small Batch Monymusk

Den 6 april kommer den första Small Batch Rum utgåvan från Rest & Be Thankful till Sverige. Det är en nio årig Monymusk som släpps med en stark begränsning till endast 1000 flaskor.

Clarendon Distillers Limited (CDL) ligger på sex hektar mark i Monymusk Estate, en av de äldsta sockerrörsplantagerna på Jamaica, belägen i Lionel Town, Clarendon. Destilleriet som byggdes 1949 ägdes från början av sockerfabriken Monymusk. Det är på Clarendon Distillery som de producerar den utsökta jamaicanska Monymusk Rum.

Genom årtionden har destilleriets ägande överförts till olika företag. 1976 tog Jamaicas regering kontroll över destilleriet i form av Sugar Corporation of Jamaica. Senare, 1980, överfördes dess verksamhet till National Rums of Jamaica Limited (NRJ), som för närvarande äger 100 % av destilleriet.

Destilleriet använder både kolonnpannor och enkel pannor för att destillera och Monymusk är en blandning av bägge dessa.

Rest & Be Thankful: Monymusk 2012

Pure Single Jamaican Rum
Faten fyllda: 21/09/2012
Buteljerad: 02/03/2022
Ålder: 9 år
Fat: American Oak Barrels
Lagring: Tropisk och Kontinental
Batch om 24 fat
Small Batch nr: 1
Alkoholhalt: 46%
Buteljerad i Skottland.
Icke kylfiltrerad | Icke färgad
Artikelnummer: 56340
Pris: 639:-

Fox Fitzgerald och ’Rest & Be Thankful’

Rest and be thankful är den högsta punkten på vägen A83 och skiljer Glen Kinglas från Glen Croe

Rest & Be Thankful är ett varumärken som är skapat av Eamonn Jones och Aidan Smith. Under många år så jobbade de med marknadsföring av skotsk whisky på en globalskala för några av branschen kändaste namn: Ian Macleod Distillers (Glengoyne, Tamdhu och Rosebank) och Whyte and Mackay (Dalmore, Jura, Fettercairn)

2010 så valde de att starta ett företag tillsammans: Fox Fitzgerald. Verksamheten står på två ben – dels så är de fatmäklare men under varumärket Rest & Be Thankful så buteljerar de whisky och rom från fat som de anser vara av en exceptionell kvalitet. Rest & Be Thankful buteljeringar hyllas ofta för sin kraftfullhet och kvalitet.