S.B.S Cuba 2015 – en stor rom enbart för Sverige!

S.B.S Cuba 2015 ett samarbete mellan 1423 Noble Spirit och det kubainspirerade Hotell Havanna i Varberg, och är en exklusiv utgåva som endast är tillgänglig i Sverige!

Danska 1423 Noble Spirit AB ville med det här släppet visa hur man med extra lagring på nya ekfat kan ge en ung kubansk rom lite extra djup och kraft. För att få fram smakerna och göra rommen mer tillgänglig valde de att buteljera den på 46%.

S:B:S Cuba 2015 hade sin officiella lansering på Havanna Rum Day i Varberg den 28 maj men försäljningen startade redan 25 maj i Systembolagets beställningssortiment, där det släpptes 406 flaskor.

Den här kubanska rommen kom i ex-bourbonfat till 1423 anläggning 2019, där den tappades på nya ekfat och fick mogna ytterligare 2 år i det danska klimatet. Nya ekfat har en stark påverkan på rommen och ger den mer kraft, tanniner och djup än vad ex-bourbonfat ger, samtidigt som de har gett den här lätta och krispiga rommen en ytterligare kropp och komplexitet.

Detta är verkligen en demonstration i hur bra trä i faten kan öka och addera smaker, känslor och komplexitet till en redan väldigt bra rom och visar att det inte behövs över 10 års lagring för att få fram en fantastisk rom.

Smaknoter från 1423:

Doft: Till en början sirap med lite krämig kola i en kombination med citrus, litchi och melon som sedan följs av svagt rostad ek, vanilj och söt tobak.

Smak: Len och mjuk på tungan med en tropisk fruktighet som följs av fataromer, vanilj och en svag bitterhet från tanninerna.

S.B.S Cuba

Selected & Bottled for Hotell Havanna Varberg, 2015

Pris: 795:-
Volym: 700 ml
Artikelnummer: 56999