Saint James VSOP Très Vieux lanseras den 10:e december.

Har du provat rhum agricole? Om inte, och du gillar kvalitativ rom som förmedlar ursprung och terroir så skall du prova rhum agricole då det är en romstil som reflekterar just det. Fredagen den 10:e december så lanserars hantverksromen SAINT JAMES VSOP Très Vieux Rhum Agricole AOC Martinique

Många anser att rhum agricole är det renaste uttrycket för rom. Dessa rom kommer från Karibien och SAINT JAMES kommer från ön Martinique som ligger i en Karibiska övärlden och som tilldelas den prestigefyllda franska “appellation d’origine contrôlée”, AOC-klassificeringen. 

SAINT JAMES VSOP reflekterar det terroir av jorden och solen som den fått på Martinique. Romen är ljust mahognyfärgad som avslöjar lite längre lagring, denna rom har legat i minst 4,5 år på amerikanska ex-bourbonfat samt nya amerikanska ekfat i det tropiska klimatet. Doften är kryddig, med toner av kakao, cederträ och lite fruktighet. Smaken är elegant och balanserad med kanderad frukt, mörk choklad, rostade hasselnötter, vanilj och kanel. Avslutet är långt med en härlig kryddighet. Det här är en rom som du gärna avnjuter som en avec, kanske till en bit choklad? Eller varför inte göra en “OLD JAMES” i vintermörkret?

SAINT JAMES var den första ”Agriculture-romen” i världen och är den bäst säljande på ön Martinique. SAINT JAMES vinner regelbundet priser och har fått utmärkelser på flera av de mest prestigefyllda internationella tävlingarna, såsom vunnit en Master medalj på “The Rum Masters” och guld på “Design & Packaging Masters”, vilket bevisar att kvalitén är väldigt bra.

Historien om SAINT JAMES Rhums startade redan 1765 har en historia på över 255 år av genuint hantverk & passion. Romen är producerad av sockerrör från egna plantager som pressats direkt efter skörd. Den uppskattas för dess karaktäristiska och unika egenskaper där terroir och ursprung reflekteras. SAINT JAMES distribueras till över 50 länder och är berömd för sin fyrkantiga flaska som är nummer 1 i världen av ”Agricole Caribbean Rhum” (källa: The IWSR 2018).

SAINT JAMES VSOP Très Vieux Rhum Agricole AOC Martinique

Varunr: 41072-01
Pris: 399 kr
Volym: 700 ml
Alk. 43% VOL