Samalens Réserve Armagnac 1982 en hyllad 40-åring

Moestues idé om att alltid ha en 40 årig armagnac på Systembolagets hyllor sitter i. Därför kommer nu Salamens Réserve 1982 i Fasta sortimentet. Den lanseras i drygt 50 butiker och går enkelt att beställa om den inte finns hos just ditt Systembolag.

Samalens Armagnac Réserve 1982 bjuder på en härligt nyanserad doft med kanderad frukt, choklad och fattoner. Smaken är fylld med torkad, kanderad frukt och chokladtoner, hasselnötter, mandelmassa, kanel, apelsinskal, knäck samt mogna äpplen. Avslutet är långt och finessrikt med härliga fattoner. Den är en utmärkt digestif, och är du sugen på foie gras så är det en utmärkt kombination. Eller njut din Armagnac precis som den är, rumstempererad i en cognacskupa.

Samalens Armagnac Réserve 1982

Nr 384
Flaska 500 ml
42 %
Pris 599 kr

OM PRODUCENTEN
Samalens är ett anrikt familjeföretag som grundades redan 1882 och besitter ett unikt bibliotek av gamla årgångar brandy i sin referenskällare. Idag ingår Samalens i det privatägda företaget Mandracore Spirits som har en mångfald av sprit i sin portfölj och leds av ägaren Nicolas Sinoquet.

OM ARMAGNAC
Armagnac är en brandy som kan sägas vara den mindre kända kusinen till cognac. Det är ett vindestillat som inte gör så mycket väsen av sig förrän det är upphällt i glaset, då tar den oblygt plats med en tyngre och syltigare smak. Destillationen sker i så kallad alambic armagnaçais det vill säga en enkelpanna. Distriktet Armagnac ligger sydost om Cognac, i sydvästra Frankrike.