1423 släpper den andra i deras S.B.S-serie ’Swedish Rum Nerds’!

Förra året blev Lee Sernehov den första svenska romnörden att få en rom buteljerad i hans ära – nu är det dags för Mikael Forster!

Denna buteljering är del två ur en serie som den danska oberoende buteljeraren 1423 kallar för Swedish Rum Nerd series. Det är en serie som skapad för att hylla utvalda romentusiaster som har lyft fram romkategorin i Sverige. Dessa buteljeringar är endast till för Sverige och kommer bara att gå att köpa hos Systembolaget.

Förra året så kom S.B.S Venezuela 2008 som var särskilt buteljerad för Lee Sernehov i år så är det en rom från Panama som är destillerad 2008 och som lyfter fram Mikael Forster!

Romnörd av misstag

Mikael råkade bli romnörd av misstag. En kväll så skulle han ta en whisky men råkade slå upp en rom istället och var sedan fast.

För att utforska ungefär vilken stil på rom han gillade så fixade han en provning tillsammans med sin son och sin svåger. De provade då arton olika romsorter och kom fram till att det var sex stycken som de älskade, sex stycken fick betyget nja och sex stycken blev så hårt ratade att de fick betyget ’no more’.
Idag, 10 år senare, så har Mikaels smakprofil ändats helt och de sorter som han då ratade å det grövsta är nu favoriter.

Hans intresse tog fart på riktigt då han vid Rumfest 2015 i Berlin träffade Joshua Singh och blev introducerad till danska 1423. I början så köptes det alla olika sorters rom men han har nu stramat åt sitt fokus och köper det som han vet är kvalitet och framförallt gott – och då gärna buteljeringar från 1423.

SBS Panama – Moscatel Finish 2008 Mikael Forster

Land: Panama
Tillverkad på: Melass
Panntyp: Kolonn
Destillerad: 2008
Buteljerad: 2023
Fattyp: ex-Bourbon och sedan finish i ex-Moscatelfat
Alkoholhalt: 52%
Volym: 700 ml
Antal: 191 flaskor varpå 180 släpps på Systembolaget
Lanseras: Måndag 15 maj 2023 kl: 10:00
Artikelnummer: 57824
Pris: 899:-