Selected Malts blir svensk importör av GlenAllachie Single Malt Whisky

Den 14/6 presenterade den oberoende, svenska, buteljeraren Selected Malts att de nu går in i en ny fas och blir importörer av GlenAllachie Single Malt Whiskys produkter.

Selcted Malts drivs av Mikael Vesterberg och Patrik Barkevall som efter en resa till Islay 2015 beslutade sig att börja buteljera Single Cask whisky. 2016 började jakten på riktigt bra fat, både i Skottland såväl som Sverige, och 2017 kunde de lansera sin första buteljering; en Dufftown från 2008.

Sedan dess har ytterligare nio buteljeringar släppts, alla på 50 cl flaskor och buteljerade vid fatstyrka.

Men nu utökar de alltså repertoaren och blir också importörer.

GlenAllachie är ett projelt som ligger Billy Walker varmt om hjärtat. Efter att han sålt BenRiach, GlenDronach och Glenglassaugh till jänkarna för en saftig slant så letade han upp ett nytt destilleri att “rädda”.

GlenAllachie var långt ifrån ett destilleri som gemene man kände till, men som vanligt när Billy har tagit sikte på något så sker expansionen snabbt.

Relativt snabbt så gjordes hela utseendet om för deras releaser och då Billy köpte destilleriet med “Lock, Stock and Barrel” så kunde de lansera helt fantastiska whisky bara inom någon månad från övertagandet.

Läs mer om de första släppen här

GlenAllachie har också lyckats knyta till sig imponerade personal. Nu senaste så utökade de säljavdelningen med välkända Juliette Buchan som kommer direkt från anrika Gordon & MacPhil.

För vår del i Sverige så har inte det “nya” GlenAllachie haft någon närvaro på Systembolaget, men i augusti i år så blir det ändring på det!

Vi på Malter Magasin säger grattis till Selected Malts och välkomna till Sverige GlenAllachie!

Följ Selected Malts på facebook här eller läs mer om dem på deras webb här

Läs mer om GlenAllachie här

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*