Spirit of Hven MerCurious Corn Whisky 45,6%

Hven fortsätter att vara mer nyfikna (Curious) på jänkarnas grödor och experimentera denna gång med majs. Förra året så utforskade ju Henric Molin Rågets fantastiska värld. Notera att de har använt Svensk majs till denna whisky.

MerCurious släpps imorgon, 16 augusti, på Systembolaget!

MerCurious mashbill är gjorde på 3,5% råg, 3,5% maltkorn, 5% vete och hela 88% majs! De olika faten till denna buteljering är mellan 3 och 8 år. En batch av MerCurious består av totalt 14 fat som alla är amerikanska Virgin Oak.

Doft: Tydlig majswhiskydoft med alla de klassiska tillbehören! Fruktig och söt – den påminner om en hel del om Balcones Corn Whisky från Waco, Texas. Tydlig fatkaraktär med en härlig krämig vaniljton.

Smak: Även om majskaraktären var tydlig i doften så kliver den fram ännu mer i smaken. Söt majs, vanilj, fat, frukter och en hel del smörkola. Om man aldrig så provat Bourbon eller Corn whisky så kan smakerna verka främmande, men vi kan lova att allt sitter där det ska. En riktigt bra majswhisky från Sverige, och ekologisk också!

Finish: Ganska kort finish. Det är ingen whisky som dröjer sig kvar till frukosten dagen efter utan den försvinner relativt snabbt. Välbalanserad. När man njuter av denna buteljering så är det svårt att komma ihåg att denna whisky är producerad i Sverige och inte i USA. Bra gjort Hven!

Läs mer om MerCurious på Hvens hemsida

Spirit of Hven MerCurious Corn Whisky 45,6%
Lansering: 16 augusti 2019
Pris: 395 Skr
Artikelnummer: 40599