Stephen Woodcock är utsedd till Head of Whisky Creation på Glen Moray

Glen Moray har utsett Stephen Woodcock till ”head of whisky creation & stocks” vilket innebär att han kommer att ha det yttersta ansvaret för att utveckla den befintliga portföljen. Samt även det befintliga lagret med olika fatlagringar och att hitta nya fat för spännande nya projekt.

Stephen kommer närmst från The Distell Group och kommer också att övervaka de andra globala whiskymärkena som ägs av Glen Moray´s moderbolag, La Martiniquaise-Bardinet, som inkluderar blended scotch-varumärkena Cutty Sark, Label 5 och Sir Edward’s.

Stephen efterträder Dr Kirstie McCallum och har tidigare haft rollen som ”master distiller” hos Distell, där han var ansvarig för några premium singel malt-varumärken, Deanston – Highlands, Bunnahabhain – Islay och Tobermory – Isle of Mull.

“Vi är stolta över att få över Stephen’s talang och erfarenhet till LM-B-familjen” säger Iain Allan som är global brand ambassdor för Glen Moray. Vi har ambitiösa planer för Glen Moray och alla våra whiskymärken, och vi ser fram emot att samarbeta med Stephen för att dela våra exceptionella whisky med våra fans över hela världen.”

I Sverige så har vi Glen Moray Peated Single Malt listad på Systembolagets hyllor samt ett flertal andra produkter tillgängliga i beställningssortimentet säger Daniel Gyhlénius ansvarig för Moestue Sverige som jobbar tätt tillsammans med La Martiniquaise-Bardinet på den svenska marknaden.

Här hittar du alla Glen Moray på Systembolaget

Glen Moray ligger beläget i Elgin, hjärtat av Speyside, startade ursprungligen som Elgin West Brewery 1830 och producerade lokala ales. Den 13:e

september 1897 så började man med destilleringen av Single Malt Whisky av högsta kvalitet som man lagrade olika typer av fat. Allt enligt handskrivna liggare, som idag förvaras säkert i arkiven. Produktionen har gått i arv från generation till generation vilket säkerställer att arvet från Glen Moray lever vidare hos destilleriet som producerar fin single malt i en fruktig Speyside-stil, tillgänglig för alla.