Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache – vinterns unika whisky lagrad på rödvinsfat

I kallare tider behövs värmande drycker. Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache Single Malt är en unik whisky lagrad på rödvinsfat. Sverige var en av de första länderna där whiskyn lanserades och blev på några månader den största marknaden. Lagret tömdes då från världens alla hörn för att möta svenskarnas efterfrågan på drycken. Grenache, som är först ut i wine cask serien, är vinterns ultimata dryck för såväl whiskyentusiaster som nyfikna nybörjare.

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache Single Malt är en sammetslen whisky utan rökighet från Skottland, med en annorlunda twist. Drycken är slutlagrad på fat som innehållit rödvin från den spanska druvan Grenache, vilket ger den en tydlig fatkaraktär med vinös ton samt toner av karamelliserad citrus och en söt nötighet. Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache Single Malt ger till en början en mild smak som sedan följs av vit choklad, söta röda bär och nybakat bröd. Den skotska vinlagrade whiskyn passar utmärkt som avec eller sällskapsdryck under de kallare årstiderna. Tamnavulin är ett boutique-destilleri som ligger i den lilla byn Tomnavoulin, i whiskyns mecka Speyside. Destilleriet drivs av den kvinnliga master blendern Joanne Reavley. Namnet Tamnavulin härstammar från gaeliska för ”kvarn på kullen” och är uppkallad efter den tidigare kardningskvarnen som ligger på platsen för destilleriet. Vattnet som används kommer från naturliga undervattenskällor.

– Tamnavulin är ett litet och dynamiskt destilleri och de har snabbt gått från plan till handling och skapat en wine cask-serie där Grenache är först ut i Sverige. Succén tror jag beror mycket på att den tilltalar såväl vinkonsumenter som nya och erfarna whiskydrickare då den är komplex men utan rökighet, vilket gör den tillgänglig för alla att hitta olika smaker, säger Rickard Edman, Produktchef på Spring Wine & Spirits.

Ur Tamnavulin-sortimentet finns även Tamnavulin Sherry Cask Speyside Single Malt och Tamnavulin Double Cask Speyside Single Malt att köpa på Systembolaget.

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache Single Malt

Ursprung: Skottland
Producent: Whyte & Mackay
Alkoholhalt: 40% vol
Art.nr: 58101
Pris: 299 kr
Flaska 70 cl
Distribution: Systembolagets fasta sortiment