The Famous Grouse blir Stockholms filmfestivals Official Spirits Partner

The Famous Grouse förgyller filmens värld med att bli ”Official Spirits Partner” för den 34e upplagan av Stockholms internationella filmfestival. The Famous Grouse kommer under festivalens galavisningar och efterfester finnas på plats för att bjuda festivalbesökarna på årets festivaldrink. Famous är även med på festivalens Sommarbio Take Over på Strandhäxan på Djurgården, och Afterparty på Eden i augusti.

– Det känns otroligt kul att äntligen få avslöja det stora partnerskapet med Stockholms filmfestival. Det är en stor ära för oss att få närvara och ta plats innan, under och efter festivalen. Vi ser fram emot att många kommer njuta av intressanta och spännande filmer tillsammans med oss och årets festivaldrink, säger Rasmus Borgström på The Famous Grouse, Sverige.

– Partnerskapet med The Famous Grouse är ett fantastiskt tillägg till vår festival då både Stockholms filmfestival och The Famous Grouse har en stark passion film, kultur och sociala evenemang. Vi är stolta över att kunna hälsa Famous välkomna till vår festival och introducera vår publik för alla spännande evenemang tillsammans med dem. Vi ser fram emot ett långsiktigt partnerskap där vi tillsammans förgyller hösten i storstaden, säger Magnus Larsson, marknadschef, från Stockholms filmfestival.

Stockholms internationella filmfestival sker under två fartfyllda festivalveckor den 8–19 november. Men redan under sommaren kommer man kunna uppleva det spännande samarbetet. Som förfest till den traditionsenliga Sommarbion i Rålis (16-20 augusti) lanseras en mindre filmfestival utmed vattnet vid Djurgården, på Strandhäxan 11-13 augusti, samt en efterfest på sommarrestaurangen Eden 16 augusti. The Famous Grouse kommer att finnas på plats för båda tillfällen.

The Famous festivaldrink
På samtliga evenemang kommer gästerna kunna avnjuta The Famous festivaldrink, speciellt framtagen för samarbetet. Drinken passar likväl till varma sommarkvällar utomhus vid bioduken som till höstens ruggiga filmkvällar inomhus.

Ingredienser:

4 cl The Famous Grouse
1,5 cl citronjuice
1 cl sockerlag
2–3 droppar Angostura Bitters
Ginger beer
Garnera med mynta

Så här gör du:

1. Häll i 4 cl The Famous Grouse
2. Häll i 1,5 cl citronjuice
3. Häll i 1 cl sockerlag
4. Fyll hela glaset med is
5. Fyll på med ginger beer
6. Stänk i 2–3 droppar Angostura Bitters
7. Rör om
8. Garnera med en myntakvist
9. Skål!