The Glenrothes Halloween Edition 2019

Tretton är ett otursnummer för många och något som för andra handlar om vidskeplighet. För The Glenrothes är detta det perfekta året att öppna sitt mest sällsynta fat. The Glenrothes Destilleri har noga utvecklat sin senaste mest kusliga produkt – den här gången med en teknisk twist.

I oktober kommer The Glenrothes att lansera sin 13-åriga Halloween Edition 2019 Single Malt och avslöja hemligheten bakom dess spännande rökighet. Med detta kommer även ett annat spöklikt avslöjande: Halloween är skotskt! Whiskyn hyllar de gamla traditionerna med dess bortglömda ritualer som genomsyrar Skottlands historia för att avslöja att Skottland är födelseplatsen för Halloween.

Den berömda skotska poeten, Robert Burns, skrev om dessa traditioner i sin dikt “Halloween” från 1785. Folk skulle maskera sig för att förhindra onda andar från att hemsöka dem. Till och med ordet “Halloween” har sitt ursprung från Skottland som en utveckling av den skotska termen ”For All Hallows Eve” – “Hallowe’en”.

Photos by: Grant Anderson – www.grantanderson.me / @grantandersondotme

Med The Glenrothes Halloween Edition 2019 återskapas mystiken och det djupt inrotade skotska firandet. Resultatet av den moderna tekniken som använts vid lanseringen gör att konsumenten kan upptäcka varumärket och produkten på ett helt nytt sätt. NFC (Near Field Communication) är en teknologi som tillåter varje lycklig ägare av en flaska att få tillgång till en hemlig webbsida och exklusiv video. Denna avslöjar hemligheterna bakom den mystiskt rökiga 13-åriga Halloween-utgåvan 2019 vilket gör att konsumenten själv får uppleva den skotska halloweenens prakt.

Den begränsade utgåvan på 5000 flaskor genomsyras av den unika karaktären som gäller all whisky från The Glenrothes Destilleri som många redan uppskattar, men med en lätt rökighet. Vätskan har fått mogna i både sherry- och bourbonkryddade fat innan den sedan fått mogna i ett fat med rökigare karaktär. Denna whisky, liksom alla våra whiskys tappas sedan upp i sin naturliga lätt guldiga färg. Förutom en tydlig arom av rökighet och krämig vanilj erbjuder vätskan en hint av apelsin. Den har även en balanserad kvardröjande smak som är både söt och rökig.

The Glenrothes 13 YO Halloween Edition kommer att finnas tillgänglig från den 31 oktober 2019 i utvalda butiker, online på https://www.systembolaget.se och kostar 719 SEK.

The Glenrothes 13 YO Halloween Edition 2019
Artikelnummer:
1101201
Volym: 700 ml, endast en limiterad upplaga av 5000 flaskor i hela världen
Pris: 719 SEK
Alkoholhalt: 46,6%
Ålder: 13 YO
Ursprung: Skottland, Highlands, Speyside

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*