The Hellacopters Riot on the Rocks – en blandning av Bourbon och Single Grain Whisky

Förra året lanserade bandet The Hellacopters en egen whiskey. Det är något så unikt som en blandning av Kentucky Bourbon och Scotch Grain whisky – en Riot on the Rocks!

Att blanda Bourbon med Skotsk grain whisky bör få de flesta purister att skrika minst lika högt som Dregens ylande Gibson ES-335. Men faktum är att detta koncept har provats tidigare men med ett lite annorlunda recept. Runt 2015 släppte Jim Beam en whisky de kallade för Kentucky Dram. Det var en blandning av deras Kentucky Bourbon med en touch av den rökiga Highland whiskyn Ardmore.

Men Hellacopters whiskey uppfann de själva i ett dunkelt litet backstageområde efter en spelning i Madrid. Det fanns två flaskor på bordet som bägge var öppnade – en Bourbon och en Irländsk whiskey. Någon kom på den brilliant idén att blanda dessa och, enligt de själv, så uppstod magi.

Hellacopters själva dricker den gärna med Ginger Ale eller Coca-Cola, med mycket is och dekorerad med en apelsin och chili. ”Hella fiery and sweet – just the way we like it!”

Hellacopters skapade denna buteljering i samarbete med The Wine & Spirits Collective och den 2 mars återkommer den till Systembolaget!

The Hellacopters – Riot on the Rocks

Artikel nummer: 53123
Alkoholhalt: 40%
Pris: 401:-