The Macallan Anecdotes of Ages: En unik serie i samarbete med Sir Peter Blake

The Macallan Anecdotes of Ages

The Macallan presenterar The Macallan Anecdotes of Ages, som är ett unikt möte mellan konst och whisky i samarbete med den välrenommerade brittiske konstnären Sir Peter Blake. Serien består av två exklusiva lanseringar exceptionell whisky. Den första i ordningen går under namnet ”Anecdotes of Ages Collection: Down To Work Limited Edition”, och lanseras den 15 april på svenska marknaden. Den exceptionella karaktäristiska whiskyn är av årgång 1967.

Sir Peter Blake

Ursprungligen har 13 flaskor tagits fram i unikt utförande med varsin etikett designad av den brittiske konstnären Sir Peter Blake. 12 av dessa har gått till försäljning, varav en auktionerades ut i mars via Sotheby’s i New York till ett värde av 437.500 USD till förmån för R. Guggenheim Mueseum. Den 13e flaskan i ordningen har The Macallan arkiverat och det är etiketten från denna flaska som är duplicerad till denna exklusiva lansering vid namn ”Anecdotes of Ages Collection: Down To Work Limited Edition” som består av totalt 322 exemplar globalt med ett rekommenderat pris på 580.000 SEK.

Sarah Burgess, Lead Whisky Maker hos The Macallan beskriver “Anecdotes of Ages Collection: Down To Work Limited Edition” som ett konstverk i sig.

“Denna exceptionella whisky daterad 1967 är utvald för sin klassiska och färgstarka karaktär, som påminner om Sir Peter Blakes uttryck och verk under samma år. Med noter av ek och fikon som går mot hasselnöt och jordgubbe är denna single malt mycket speciell, och avslutas med smaker av choklad och lätt kryddad persika. Jag skulle säga att på många sätt är den i sig ett konstverk.”

Den andra lanseringen, som finns tillgänglig den 3 maj, ”An Estate, A Community and A Distillery” är inspirerad av ”Anecdotes of Ages Collection: Down To Work Limited Edition”, och är en hyllning till The Macallans historia och medarbetare.

De unika illustrationer som pryder flaskorna i serien är Sir Peter Blakes tolkning av de händelser och människor som format The Macallans historia, och det vackra landskapet som omger The Macallan Estate. Konstnären är känd för sin färgstarka pop-konst, som kan kännetecknas med motiv och tolkningar av människor, mode, musik och konströrelser. Han har bland annat illustrerat det klassiska omslaget till The Beatles’s album Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band.

“Jag finner mycket inspiration i The Macallans fantastiska arv och historia, och den anda av familj, tradition och natur som kännetecknar varumärket. Varje illustration i serien Anecdotes of Ages tar inspiration från The Macallans historia, en historia som kräver mycket tid och hantverk, som jag kan anknyta till min egen kreativa process. Varje kollage består av en del i den berättelse som format The Macallan, och skapar en komplett kollektion och ett verk som hyllar konst och whisky.” – Sir Peter Blake

Serien som är den tredje i ordningen av The Macallans kollektioner illustrerade av Sir Peter Blake, markerar ett samarbete som sträckt sig över tre årtionden och är en hyllning till The Macallans historia och Sir Peter Blakes konstnärskap. År 2012 ägde det senaste samarbetet rum, då Sir Peter Blake formgav ett unikt konstverk tillsammans med The Macallan i samband med firandet av sin 80-årsdag.

Macallan: An Estate, A Community and A Distillery

Macallan: An Estate, A Community and A Distillery

Färg: Kanel
Arom: Rik på torkad frukt och kryddor med toner av apelsin och kryddnejlika
Palett: Torkad frukt med krossad svartpeppar och sirap, med toner av vanilj och apelsinolja
Finish: Ett långt avslut med fyllig ek som går mot kanel och kakao

Alkoholhalt: 47.7%
Pris: 9 000 kr
Lanseringsdatum: 3 maj
Artikel nummer: 51887