The Macallan Edition no.6 släpptes idag

Idag släppte The Macallan den sjätte och sista utgåvan i The Macallan Edition-serien, The Macallan Edition no.6. Denna gång hämtar de inspiration från de “naturliga underverken” vid den legendariska floden Spey och The Macallan Estate – där varje fat hos The Macallan lagras.

Alla de fem olika fattyper som använts för att skapa Edition nr 6 har handplockats av Macallans Whisky Maker Steven Bremner. Han hämtade inspiration från unika berättelser relaterade till floden och det omgivande landskapet. De amerikanska och europeiska ekfat har valts för att skapa en smakprofil som ger en mångfacetterad upplevelse – från den tilltalande rika naturliga mässingsfärgen till arom lagren i doften, följt av den djupa och givande smaken.

Hardy och floden Spey

Denna gång har Macallan samarbetat med det legendariska brittiska företaget Hardy som tillverkar fiskeredskap och beten av yttersta världsklass!

Den legendariska floden Spey flyter genom marken som tillhör Macallan och är globalt känd som ett hem för den mäktiga atlantiska laxen. Macallan Ghillie är en organisation som arbetar för att upprätthålla djurlivet i och runt floden Spey. På Macallans flodsträcka, som sträcker sig en och en fjärdedel mil, kan ett fåtal lycklig testa sina färdigheter i hopp om att fånga – och släppa – vild atlantlax med Hardys ojämförliga beten.

Vild atlantisk lax riskerar att bli en hotad art – därför arbetar Macallan med Atlantic Salmon Trust för att öka medvetenheten om detta och för att stödja livsviktigt bevarandearbete vid floden Spey.

The Macallan no.6
Alkoholhalt: 48,6%
Pris: £95

Läs mer och beställ här

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*