The Macallan Harmony Collection Rich Cacao – whisky med en touch av choklad

The Macallan Harmony Collection Rich Cacao

The Macallan lanserar The Macallan Harmony Collection Rich Cacao, den första i ordningen i en ny serie single malts som kommer att släppas årligen. Polly Logan, The Macallans Whisky Maker, reste för denna lansering till Girona i Spanien för att utforska och inspireras av de rika smakerna som går att finna i kakao och choklad.

The Macallan Harmony Collection Rich Cacao är framtagen tillsammans med den världsberömde konditorn Jordi Roca, den yngste i brödraskaran Roca som driver El Celler de Can Roca. Samarbetet med restaurangen är en fortsättning på en långtgående relation med The Macallan och under sin vistelse i Girona besökte Polly Logan Jordi Rocas chokladfabrik, Casa Cacao, och lät sig inspirerades av chokladmästare Damian Allsop.

The Macallan Harmony Collection Rich Cacao

Polly lät sig inspireras av duons passion, kunskap och kreativitet i skapandet av The Macallan Harmony Collection Rich Cacao och resultatet blev en unik smakupplevelse där The Macallans säregna sherry-ekfat möter Rocas karaktäristiska choklad. 

”The Macallan Harmony Collection Rich Cacao har ett fantastiskt uttryck, som för samman det bästa från världarna av choklad och whisky. Att arbeta med Jordi Roca, en av de bästa och mest kreativa konditorer i världen, och den otrolige chokladtillverkaren Damian Allsop, har varit en lärorik resa full av hantverk och kreativitet. Jag har funnit många synergier mellan framställning av whisky och chokladtillverkning. De båda kräver tid, detaljrikhet och försiktighet då minsta justering ger nya smaker och nyanser”.

– Polly Logan, The Macallans Whisky Maker

Med en kombination av europeiska och amerikanska ekfat har denna fylliga single malt en smakprofil av djup karaktär med mörk choklad som passar utmärkt till en fyllig chokladbit för en lyxig och fulländad smakupplevelse.

The Macallan Harmony Collections Rich Cacaos eleganta förpackning är framtagen i ett material med fibrer från naturliga restprodukter av chokladproduktionen, som är återvinningsbart och biologiskt nedbrytbart. Naturen som omger The Macallan Estate i Speyside är unik, och hållbarhet har varit en grundläggande princip för The Macallan sedan produktionen startade 1824. 

Whisky Maker’s Notes:

ABV: 44%
Färg: Rostade kakaobönor
Doft: Chokladfondant, honung, ek, citron och limeskal, ingefära
Smak: Mörk choklad, honung, dadlar, vanilj, kanel
Finish: Lång, med fyllig chokladsmak

Tillgänglighet: The Macallan Harmony Collection Rich Cacao kommer att finns tillgänglig hos exklusivt utvalda partners, däribland Michelinstjärnebelönade Restaurant Etoile.