The Macallan presenterar Estate: en hyllning till varumärkets hem och arv

The Macallan presenterar en alldeles unik single malt, gjord på mäskat korn från det berömda Easter Elchies – The Macallans ikoniska hem.

The Macallan Estate har en rik och komplex smak med ovanligt lång eftersmak och är framtagen för att hylla single maltens starka ursprung och arv. Samtidigt är denna whisky en möjlighet att få uppleva en single malt gjord på vätska från det dyrbara och egentillverkade korn som skördas under ett tillfälle per år. Denna skörd har tidigare varit uteslutande för Macallans mest exklusiva och eftertraktade lanseringar.

Easter Elchies estate är belägen i den ansedda Speyside regionen i Skottland, där The Macallan har producerat single malt sedan 1824. Landskapet präglas av bördiga kornfält längs floden Spey, där nu även The Macallans prisade destilleri finns sedan juni 2018.

The Macallan Estate har en varm kastanjeton, med inslag av trä och apelsin. En söt subtil not av citrus är den perfekta motbalansen till den traditionellt sherry-aromen associerad med The Macallans single malts.

”Vår Easter Elchies Estate är beläget i den legendariska Speyside regionen, en plats av tidlös skönhet, en plats vi är stolta över att kalla vårt hem. Med sin delikata sötma från citron, och kompletterade influenser från trä, är The Macallan Estate en rik, komplex dryck som hyllar det levande landskapet Speyside. Drycken binder ihop landskapet, hantverket och arvet som är The Macallan, sedan 1824.” – säger Sarah Burgess, Whisky Maker för The Macallan

The Macallan Estate är presenterad i en elegant låda, med illustrationer som förflyttar betraktaren till de frodiga landskapen i nordöstra Skottland. Inuti lådan finns en serie fotografier som dokumenterar egendomen och dess imponerande kornfält längs floden Spey.

The Macallan Estate
Artikelnummer: 40636
Pris: 2199:-

Smaknoter från Macallan;
Färg: Hästkastanj, kastanj
Doft: Varma, behagliga toner av kanel. Kryddigt trä och apelsin, som går mot torkade frukter, med söt citron, banan och karamell
Smak: Mjuk och varm med kryddigt trä, som går mot torr ek, söta russin och färska fikon. Vidare mot en smak av söt frisk apelsin och citron.
Finish: En söt citrustwist.
ABV: 43%

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*