The Macallan presenterar Classic Cut 2022 Edition

Den 16 september lanseras The Macallan Classic Cut 2022 Edition, en kraftigt smakrik single malt. Årets utgåva är den sjätte i ordningen av Classic Cut, och är ännu ett bevis på The Macallans finess och kvalitet när det kommer till att erbjuda en rik smakupplevelse.

Serien är framtagen av The Macallans Whisky Mastery Team för att varje år erbjuda en ny smakupplevelse. I år har de använt en mix av amerikanska- och europeiska ek för att få fram en whisky som har inslag av grapefrukt 

Den är buteljerad vid 52,5% som är precis den styrkan där The Macallans Whisky Makers ansåg att de rätta tonerna trädde fram. Smakerna lierar sig för att lämna en lång finsih, och erbjuder en resa genom flera smaker och toner, som kan intensifieras genom addering av vatten.

The Macallans whisky kännetecknas av de exceptioenlla ekfaten, som är noggrant utvalda, formgivna och rostade av The Macallan Master of Wood. Det är ekfatet som utgör hjärtat i The Macallans single malt, och formar den enastående smakupplevelsen. Smaken som utmärker The Macallan sedan 1824.

The Macallan Classic Cut

Lanseras: 16/9
Artikelnummer: 41221
Alkoholhalt: 52,5%
Pris: 1200:-