Torabhaig första release ‘2017 Legacy Series’ släpps nu på torsdag

Torabhaig Distillery

På Isle of Skyes sydsida, där den natursköna halvön Sleat tar vid, slingrar sig vägen i riktning mot Armadale tätt intill lövträden och längst utmed kustlinjen. I en sluttning ner mot havet, med en mäktig kuliss av fastlandets berg tornande på andra sidan sundet, ligger det lilla destilleriet Torabhaig. 

Som det första lagliga destilleriet på Isle of Skye sedan Talisker grundades 1830, stod Torabhaig Distillery färdigt för bruk i januari 2017. Planerna på att anlägga ett destilleri på just den här platsen fanns dock långt mycket tidigare. Tillstånd att förvandla den övergivna gamla bondgården vid Torabhaig inskaffades redan 2002 av den färgstarke landägaren och entreprenören Sir Iain Noble, känd förespråkare och aktivist för det gäliska språket.

Torabhaig The Legacy Series 2017

Den första utgåvan, The Legacy Series 2017 lagrades i 100 bourbonfat, som levererades direkt från Kentucky till destilleriet så fort de var tömda.

– Vi använder mest first fill bourbon-tunnor, för att de passar in i stilen och smakupplevelsen vi siktar på. Men vi har även sherry- och madeirafat för att ge den där lilla exotiska touchen, säger Bruce Perry Global Brand Manager. 

Ett begränsat antal om  419 flaskor av deras första whisky, 2017 Legacy Series, släpps i Sverige i en webblansering hos Systembolaget den 26 augusti 10.00.

– Vår Legacy Series kommer att lägga grunden för den framtida profilen för all vår whisky. Med varje utgåva kommer vi dessutom hjälpa till att guida din smakresa med detaljer om bland annat korn, jäst och vilken typ av fat som använts på etiketten på flaskans baksida.

Torabhaig The Legacy Series 2017

Ursprung: Skottland | Isle of Skye
Producent Torabhaig Distillery
Artikelnummer: 11231
Alkoholhalt: 46% vol
Pris: 633:-
Flaska: 70cl

Antal: 419 stycken till Sverige