Torabhaig lanserar Allt Gleann – The Legacy Series

Whiskyn, som släpps idag 6 maj, följer efter den slutsålda första buteljeringen från destilleriet i februari i år: Legacy Series 2017. Torabhaig Allt Gleann –The Legacy Series kommer att finnas på 77 Systembolaget och total släpps 2500 flaskor.

Buteljerad till 46% togs Torabhaig Allt Gleann – The Legacy Series från 30 olika fat. Det är det andra av fyra släpp som kommer att släppas som en del av Torabhaig Legacy Series. Allt Gleann är döpt efter den lilla strömmen med källvatten, som rinner bredvid destilleriet.

– Vi använder mest first fill bourbon-tunnor, för att de passar in i stilen och smakupplevelsen vi siktar på. Men vi har även sherry- och madeirafat för att ge den där lilla exotiska touchen, säger Bruce Perry, Global Brand Manager Torabhaig. 

Det relativt nystartade destilleriet Torabhaig ligger naturskönt på Teangue, Isle of Skye. Platsen som valdes för bryggeriet var en gammal övergiven gård, som hade byggts med stenar från de närliggande ruinerna av slottet Castle Camus. Det skulle visa sig bli en perfekt plats för ett destilleri.

Torabhaig Allt Gleann- The Legacy Series

ABV: 46%; Flaska 700 ml
Nr 37496
Pris: 759 SEK