Aberlour Casg Annamh lanseras på fredag!

Aberlour Casg Annamh lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment den 1 september. Casg Annamh betyder ”rare cask” och buteljeringen är trogen Aberlours stil där sherryfatslagring står i fokus.

Med denna Single Malt från Speyside har Master Distiller Graeme Cruickshank ambitionen att erbjuda en perfekt och smakrik introduktion till sherryfatslagrad whisky. Lagringen har skett på tre olika fattyper, olorososherryfat av både europeisk och amerikansk ek samt amerikanska bourbonfat. Detta ger en mångsidig, fyllig och smakrik whisky där frukten balanseras på bästa sätt med kryddiga inslag. Den buteljeras vid 48% utan kylfiltrering för att erbjuda en fylligare smakupplevelse.

Aromrik och något söt doft med fruktiga toner av apelsin, körsbär, russin och en lätt ton av ingefära. Smaken inleds med sötare inslag av frukt, äppelpaj med kanel som tillsammans med mogna persikor balanseras med kryddiga inslag av lakrits och kryddnejlika. Lång och smakrik finish där frukten får sällskap av en touch av torr kryddighet.

Aberlour Casg Annamh

Batch nr: 0009
Artikelnummer: 83300
Pris: 649kr – 70cl
Alkoholhalt: 48,0%, non chill-filtered

– Aberlour är ett mycket trevligt och uppskattat destilleri i hjärtat av Speyside, grundat 1879. Namnet betyder ”den babblande åns mynning” där den babblande ån rinner förbi destilleriet för att mynna ut i floden Spey några hundra meter därifrån. När jag är på besök brukar jag ta en vandring längs stigen som följer bäcken upp i skogen till det fina vattenfallet Linn Falls, något jag varmt kan rekommendera om man besöker Aberlour.

Olof Noréus, Senior Whisky Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden.