Navy Island Port Cask Finish Rum släpps den 19/1 2024

Efter den framgångsrika lanseringen av rom från det jamaicanska Navy Island kommer en exklusiv släpp den 8 december av deras Tawny Port Cask Finish Rum i Systembolagets Tillfälliga sortiment. Denna djupa rom får en extra dimension genom att lagras på tidigare portvinsfat.

Navy Island Rum är en fyllig och kraftfull rom som har åldrats extra länge under tropiska förhållanden i bourbonfat. Denna begränsade upplaga lovar en ännu mer intensiv romupplevelse. Den livliga karaktären hos den jamaicanska romen förstärks av minst sex månaders lagring i fat som tidigare har innehållit söt Tawny Port. Resultatet är en mer komplex, söt rom med toner av torkad frukt och kraftfull kryddighet.

Navy Island Tawny Port Cask Finish Rum är baserad på en kombination av jamaicansk rom från noggrant utvalda destillerier, inklusive Worthy Park, Monymusk och Hampden Estate. En gemensam nämnare är att dessa destillerier producerar sin rom i traditionella pot stills och inte tillsätter något ytterligare socker i sina slutprodukter.

Tawny Port Cask Finish Rum

Nr: 4154401
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 46,4 %
Pris: 599 kr
Lanseringsdag: 19/1 2024