Sista delen av High Coasts Harbours är släppt

Nu är High Coasts Harbours Collection 04 Nyland släppt på Systembolaget. Harbours Collection är en del av en serie som berättar historier om Höga Kusten, det område där High Coast verkar och som de vill framhäva med dess unika miljö och industriarv. Serien har influenser från whiskyn Hav, kännetecknad av lätt rökighet och kryddighet, och tillhör deras Originsserien.

Harbours Collection 04 Nyland är en lättrökt whisky där cirka en tredjedel av destillatet har fått mognad på fat som tidigare innehållit söt spansk Vermouth.

Med Nyland, den fjärde whiskyn i serien, avslutar de hela Harbours Collection, som tidigare inkluderat Ulvöhamn, Bönhamn och Lunde hamn. Nylands hamn var en gång den mest framstående inlandshamnen längs älven, under en period då även samhället Nyland övervägdes som stad.

Master Distiller Roger Melander och blender Lars Karlsson bor vid hamnen, och härifrån börjar de blicka uppströms älven mot ett berg. Detta berg kommer att introducera vår kommande serie, Mountains, som blir nästa års stora whiskynyhet.

Recept

Harbour Collection 04 Nyland består till 10 % av rökig whisky. 31 % av whiskyn har
slutlagrats på fat som lagrat söt spansk Vermouth. Totalt tömdes 2560 kg whisky ur
faten. Vid buteljering tillsattes 461,82 kg vatten för att hamna på den förutbestämda
alkoholhalten 51% alc./vol.

High Coast Harbour Collection 04 Nyland

Alkoholhalt: 51% alc./vol.
Artikelnummer: 36006
Ålder: 7.7 – 8,7 år
Medelålder: 7,95 år
Fenolhalt: 4.4 ppm
Fat: Bourbon och Vermouth
Antal flaskor: 6 483 st
Flaskvolym: 50 cl
Pris: 799 kr
Lanseringsdatum: 4 december 2023