Diageo Special Releases 2020

Nu har uppgifterna om Diageos Special Releases 2020 kommit ut – och till viss del så påminner årets line up en hel del om förra årets.

Antalet är lika som förra året, alltså åtta buteljeringar och de har samma tema också – Rare by Nature. Till viss del kan man känna att inspirationen i år har inte varit lysande då flera destillerier återkommer från förra året och man kan ana att några bara är andra batcher. Främst då Dalwhinnie 30år. Talisker 8 år känns som en nya batch från 2018 års släpp – om än med en romfatsfinish…

Borta ur serien är ju både Brora och Port Ellen. Den whisky som är kvar i Diageos ägor från dessa två destillerier allokeras för att säljas och marknadsföras när de väcks upp från malpåsen igen.

Diageo Special Releases 2020 saknar den där extra höjden kan vi tycka och det gör att årets lansering inte är lika intressant. Notera att vi skrev ’inte lika intressant’ – för lite intressant är ju ändå Cragganmore 20 år och Pittyvaich 30 år!

Diageo Special Releases 2020 släpps förmodligen efter sommaren så inga uppgifter om priser finns att tillgå.

Diageo Special Releases 2020 är i skrivande stund följande buteljeringar:

Cardhu 11 Year Old
En 11 årig Cardhu med väldigt få släppta detaljer. Den är buteljerad på 56%.

Cragganmore 20 Year Old
Det finns inte mer info att tillgå än om denna Cragganmore mer än att den har en alkoholhalt på 51,4%

Dalwhinnie 30 Year Old
Här får vi veta att det är en 1989 Vintage iallafall och är buteljerad vid fatstyrka- 51,9%.

Lagavulin 12 Year Old
Ingen mer info än alkoholhalten på 56,4%.

Mortlach 21 Year Old
Denna Mortlach har fått en finish på två olika sherryfat – Oloroso och Pedro Ximénez. Buteljerad på 53,3%.

Pittyvaich 30 Year Old
Också en vintage från 1989 som är buteljerad vid 50,6%.

Talisker 8 Year Old
Vid första anblick så kan man tro att detta är samma Talisker 8 år som släpptes 2018, men så är inte fallet. Denna Talisker har fått en finish på romfat från Karibien. Och den är buteljerad på styva 57,9%.

The Singleton 17 Year Old
The Singleton är ju i sig inget destilleri utan en serie som Diageo använder för att styra några specifika destillerier mot olika marknader. För oss i Europa så betyder The Singleton Dufftown Distillery – men i Asien så är det Glen Ord istället. Denna The Singleton är en 17 årig Dufftown på 55,1%.

Något som vi också saknar är en spännande blend! Cladach från 2018 var ju riktigt intressant och Collectivium XXVII växte ju mer man provade den.

1 Trackback / Pingback

  1. Diageo Special Release 2021 - sneak peek - Malter Magasin

Kommentarerna är stängda.