Ardbeg Anamorphic släpps idag

Nu släpper Ardbeg sin senaste exklusiva whisky för medlemmar i kommittén, Ardbeg Anamorphic. Denna buteljering är formad genom en experimentell och extrem behandling av faten som är resultatet av den kreativa processen hos Dr Bill Lumsden, Ardbegs Director of Distilling and Whisky Creation.

För denna begränsade utgåva genomförde destilleriet ett experiment för att utvidga smakgränserna för de rostade faten. Genom att avlägsna topparna från traditionella Ardbeg ex-bourbonfat skar de djupa snitt för att utsätta mer trä för exponering under rostningsprocessen av faten. De rostades sedan intensivt enligt specifikationen ”high mocha”, innan det fylldes med Ardbeg-sprit. Resultatet är en mångfacetterad whisky som förvandlas mellan de fyra huvudelement – det söta, det rökiga, det örtiga och det kryddiga.

”Vår intensiva mocharostning är det som avslöjar Ardbegs dolda 4D-smak. Dofter av jordig torvighet öppnar upp för en Ardbeg från en alternativ dimension. Besk sötma av mocha framträder gradvis, medan het chilichoklad dansar med blommig krysantemum och jasmin. Så snart jag smakade Anamorphic visste jag att medlemmarna i Ardbeg Committee skulle finna den lika fängslande som jag gjorde. Denna whisky tar Ardbeg till en helt ny nivå när det gäller gåtfullhet omhuldad i mysterier!”

– Dr Bill Lumsden

Förpackningen av Anamorphic är även den ögonfångande med omöjliga illustrationer som återspeglar whiskyens smaknoteringar och inkluderar även karaktärer från destillerigemenskapen vävda genom designen.

Ardbeg Anamorphic

Alkoholhalt: 48,2%
Artikelnummer: 41463
Pris: 1799:-
Volym: 700 ml