2017 är året då den skotska författaren Ian Rankins romanserie om den fiktiva kommissarie John Rebus fyller 30 år! Och Highland Park är med i firandet!

Firandets höjdpunkt är RebusFest som Ian Rankin och förlaget, The Orion, håller 30 Juni t.o.m. 2 Juli i Edinburgh. Denna helg fylls av litteratur, konst, film och musik för att hylla Rebus 30 år.

Highland Park har samarbetat med Ian Rankin samt förlaget The Orion för att ta fram en unik whisky för att fira John Rebus. En 10årig Highland Park som är speciellt framtagen för detta tillfälle.

– Detta är en whisky fylld av mogen citrus, och krämig vanilj med en touch av pepparsås. säger Gordon Motion, Edringtons Whisky Maker.
Det är Gordon som har skapat denna whisky baserad på en profil av ett fat som Ian Rankin själv valde ut på plats i lagerhusen hos Highland Park!

Vill du lägga händerna på en butelj så gör man det genom att surfa in på www.highlandpark.com och gå med i deras Inner Circle.

En första chans att smaka denna ny kreation fick man den 30 juni – 1 juli då hade Martin Markvaldsens genomförde två Masterclasses på The Waldorf Astoria i.

– Det är nästan svårt att förstå att det är 30 år sedan John Rebus första gången dök upp ur sidorna på en bok. Tanken var att det bara skulle bli en enda bok om Rebus, men läsarna älskade honom så mycket, även om han är tjurskallig som bara den, så han har hängt med nu i 30 år, säger Ian Rankin.

– Det är fantastisk att han nu har en hel festival som firar hans 30 år! Vad skulle John tycka om spektaklet? Bara han vet, avslutar Ian.