Barceló Imperial Onyx – En rom filtrerad med ädelstenar

Nu lanserar en av världens ledande romproducenter en extraordinär mörk rom på den svenska marknaden. Barceló Imperial Onyx är en gyllene mahognyfärgad förälskelse i flytande form som filtrerats med onyx-stenar.

Barceló Imperial Onyx har tidigare endast erbjudits på ett antal utvalda restauranger i landet, men finns nu tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment. Vad det handlar om är en härligt fyllig mahognyfärgad premiumrom med en robust, fyllig och strukturerad kropp. I dess karaktär trängs rostade aromer, med subtila drag åt körsbär, kaffe och torkad frukt. Men även med överraskande inslag av mineralitet i näsa och gom. Allt omfamnas av djupa toner av ek och vanilj och med en eftersmak som dröjer sig kvar länge, länge.

I Sverige erbjuds sedan tidigare två romsorter från producenten: Barceló Gran Anejo och Barceló Imperial.

Nyheten Barceló Imperial Onyx har liksom sitt syskon Barceló Imperial lagrats i 6-10 år på amerikanska ekfat. Dock med en betydligt högre rostningsgrad. Barceló Imperial Onyx har dessutom – som namnet antyder – filtrerats med onyx-stenar, vilket ger rommen dess touch av mineralitet både i doft och smak. Onyx är en svart ädelsten som består av ett mineral och som vanligtvis används i smycken, skulpturer och konstverk.
– Det här är helt klart en rom som saknar motstycke på den svenska marknaden. Barceló har verkligen överträffat sig själva genom Onyx, och det ska bli mycket spännande att följa hur denna ”ädelsten” kommer att överraska konsumenter med ett intresse för avec i premiumsegmentet! Säger en upprymd Thomas Larsson, produktchef på Hermansson &Co.

Barceló Imperial Onyx
Pris: 449 kr (70cl), nr 82268
Ursprung: Dominikanska republiken
Råvara: Sockerrörsjuice
Alkoholhalt: 38,0%
Lanseringsdag: 2 september

Ron Barceló Srl är en av världens ledande romproducenter som har sin
början 1929 då spanjoren Julián Barceló begav sig till Dominikanska
Republiken och grundande Barceló & Co med målet att tillverka världens bästa rom. 1974 överlämnade Julián Barceló ansvaret för företaget till sitt barnbarn Miquel, och några år senare startades tillverkningen av premiumromen Barceló Imperial. I början av 90-talet slogs företaget ihop med en spansk vin- och spritentreprenör och bildade Ron Barceló Srl. Idag finns Ron Barceló i över 50 länder och är världens fjärde största exportör av rom. Barceló är den första romtillverkaren som skapat en helt klimatneutral rom genom hela processen från sockerrör till färdig rom.

Rommen är klimatneutral enligt den franska metoden Bilan Carbone ® som utgår ifrån GHG. Barcelò driver även olika lokala klimatprojekt på Dominikanska republiken.Barceló är även certifierade både för kosher och den samlade stämpeln för autentisk Karibisk rom ACR Marque – Authentic Caribbean Rum.