Eden Mill släpper sin första whisky

Idag släppte Eden Mill Distillery sin första whisky! Detta är den första whiskyn från regionen kring St Andrews på över 160 år!

Whiskyn släpps i en serie de kallar Eden Mill Hip Flask Series. Det är sju olika single malter som är lagrade i en rad olika fattyper och producerade på en rad olika maltsorter bl.a.  pale, chocolate, brown och crystal malt. De är alla buteljerade på 47% och i 20 cl flaskor.

Faten som Eden Mill använder är till stor del 50-liters Octave fat. Hip Flask Series är lagrad på en kombination av first-fill bouron så väl som virgin oak casks. De har också använt en del franska virgin octaves.

Då varje fat innehåller en sån liten mängd whisky så har de valt att buteljera på 20 cl flaskor så att så många som möjligt ska kunna få njuta av deras whisky.

När det gäller 70 cl flaskor så kommer den första, allmänna, releasen i sommar. De väntar bara på att deras stora bourbonfat ska fylla tre år. De som köper en flaska från Hip Flask Series sätts upp på en lista och får då förtur att köpa en flaska av den första riktiga buteljeringen.

Dessa första 20cl flaskor släpps i en begränsad upplaga på 3,800 exemplar och går att beställa nu från edenmill.com