Glenlivet Single Cask Sweden Edition Cask #58762

The Glenlivet, det populära och anrika skotska single malt-märket, lanserar den 7 april årets svenska utgåva från sin Single Cask Edition-serie. Det är en 18-årig Single Cask, med 272 st. Sverige-exklusiva flaskor, som släpps via Systembolagets webblansering.

The Glenlivet lanserar nästa buteljering i sin Single Cask Edition-serie, The Glenlivet Single Cask 18YO Sweden Edition och buteljeringen släpps i ett begränsat antal, 272 st. som webblansering den 7 april. De senaste årens Single Cask-lanseringar från The Glenlivet har alla sålt slut direkt på lanseringsdagen.

The Glenlivet Single Cask 18YO Sweden Edition har lagrats på ett 2nd Fill American Oak Hogshead-fat i 18 år, buteljerats vid naturlig fatstyrka utan kylfiltrering och flaskorna är individuellt numrerade. Detta fat är exklusivt utvalt till Sverige och tidigare släpp i serien av Single Casks från The Glenlivet har fått ett mycket varmt mottagande de senaste åren. De flaskor som släpps av denna utgåva existerar endast i detta antal och kan aldrig återskapas exakt likadant vilket innebär en unik och distinkt smakupplevelse.

The Glenlivet är en single malt-whisky från regionen Speyside och är ett av de mest klassiska och populära skotska varumärkena, känt för sin fruktdrivna och välbalanserade stil. The Glenlivets grundare George Smith hade från början en vision om att förankra varumärket i tradition och historia, och samtidigt driva produktinnovation och utveckling. Idag, nästan 200 år senare, är det fortfarande just detta som genomsyrar The Glenlivets produktion och drycker.

The Glenlivet Single Cask 18YO Sweden Edition Cask #58762

Webblansering: 7 april 2022
Pris: 2 495 kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 55.3%
Fatnummer: 58762
Antal flaskor på Systembolaget: 272 st.
Systembolaget artikelnummer: 41146

Fattyp: 2nd Fill American Oak Hogshead

Doft: Gräddig vaniljfudge och knäckäpple som följs av toner av aprikos och mjölkchoklad.
Smak: Inslag av söt marsipan, vaniljkaka och vaniljglass som kompletteras perfekt av apelsinzest och kryddig muskot.
Finish: Långt, mjukt och något sött avslut.