Isle of Lime Gotland – Svensk whisky från Gotland

Nyligen släppte Gotland Whisky sin senaste buteljering, Isle of Lime Gotland – en svensk single malt whisky som är en blandning av 1st Fill bourbon fat, sherryfatslagrad whisky och en touch av rök.

I den gamla Gutasagan berättas hur Gotland reste sig ur havet. Deras whisky vilar, precis som Gotland, på ett fundament av kalksten – engelskans limestone. Ur dessa fossilrika kalkstenslager, skapade under miljontals år, sipprar det vatten fram som ger deras whisky sin alldeles unika karaktär. Den mineralrika kalken ger också extra dimensioner till deras korn som odlas ekologiskt, inte långt från destilleriet. På Gotland har de råvarorna och förutsättningar som behövs för att framställa en whisky av allra högsta kvalitet.

Isle of Lime Gotland

Gotland Whisky har fått mycket beröm för de senaste buteljeringarna vilket de tog med sig i hur de ville att Isle of Lime Gotland skulle dofta och smaka, därför utgick de från de tre senaste buteljeringarna – Isle of Lime Ullahau, Isle of Lime Sangelstain och Isle of Lime Kyllaj, samtliga med en sherryton i doft och smak.

Den blandning de kom fram till att de kommer att kunna leverera under flera år framöver är två delar first fill bourbonfatslagrad, en del sherryfatslagrad och en del rökigt recept på bourbonfat.

Isle of Lime Gotland är en fruktig och balanserad whisky med lite rök och lakrits i eftersmaken.

Isle of Lime Gotland

Ålder: 4 år (äldsta fat 7 år)
Alkoholhalt: 46%
Pris: 464:-
Artikelnummer: 56090
Volym: 500 ml

Färg: Guld
Doft: Fruktig, torv, hö
Smak: Russin, fikon, vanilj
Avslut: Medium lång med en touch av rök och lakrits

Den finns på beställningssortimentet hos Systembolaget och du hittar den här