Mac-Talla PX Fèis Ìle 2023 finns nu i Sverige!

Mac-Talla är känt för många för sin lena rökighet och högklassiga Islay-karaktäristiska Single Malt. Deras Single Malt-uttryck ’Terra’ är omåttligt populär och har upplevt en renässans i Sverige. Nu släpps deras begränsade PX utgåva!

Mac-Talla ägs av Morrison Scotch Whisky Distillers som ägs av en av Skottlands mest framstående och äldsta whiskyfamiljer: Jamie and Brian Morrison. Över fem generationer av familjen Morrison har drivit detta företag, vilket gör dem till en av Skottlands äldsta Whiskyfamiljer.

Årets släpp lanserades på Islay under Fèis Ìle—Islay’s ikoniska festival som firar öns whisky-arv. Detta firande genomförs i form av en festival med många besökare och musiker som uppträder under firandet.

Mac-Talla Fèis Ìle PX 2023 är det andra släppet i denna range. Den har mognats i en kombination av 26 olika ”butts” och ”hogsheads” och utvecklat en djup smak av Pedro Ximenez fat som ger denna whisky härlig struktur, djup samt med en balans av syltig sötma och elegant rökighet. ⁠ Addera sedan en hint av toffee och bär så har du sensommarens rökare!

Mac-Talla Pedro Ximenez Fèis Ìle 2023

Releasedatum: 7 augusti i Systembolagets beställningssortiment
Antal Flaskor: 108st
Artikel nr: 50487
Storlek: 70 cl
Alkoholvolym: 54,6%
Pris: 899:-