Norrbottens Destilleri slår upp dörrarna för en unik smakresa

Efter att ha slipat på konceptet under en lång tid kan nu Norrbottens Destilleri stolt bjuda in gäster till destilleriet i Töre. Med smakerna i fokus kommer besökarna få lära sig mer om produktionen och delta på en exklusiv spritprovning med avsmakningsmeny.

– Det ska bli jätteroligt att få dela med oss av vår passion för det vi älskar och skapa en upplevelse av ”A fusion of extremes” för våra besökare, säger Dennis Bejedal, vd och Master Distiller på Norrbottens Destilleri.

Nu öppnar ND upp för besökare på destilleriet och i sitt showroom. Ända sedan starten har ND haft ambitionen att en dag kunna bjuda in gäster till destilleriet och få visa upp produktionen. Efter att länge ha arbetat fram konceptet har de nu byggt klart sitt showroom och kan äntligen välkomna besökare som vill få en unik upplevelse.

– Vi har alltid haft viljan att ta emot besök och visa upp Norrbotten från ett annat håll. Både lokalerna och menyn med drycker är uppbyggda för att representera oss och det som vi vill förmedla. Det har fått ta den tid det tar att fullända konceptet, men nu är vi äntligen här och ser fram emot att erbjuda något unikt, säger Dennis Bejedal.

Levande besök fyllt av kontraster

Under besöket bjuds det på exklusiv spritprovning samt rundtur på destilleriet där gästerna får lära sig mer om produktionen och varför processen ser ut som den gör. Därefter serveras det en avsmakningsmeny där smaker kombineras på unika sätt genom både mat och dryck. Norrbottens Destilleris egen kock, David Palmbo har tillsammans med Dennis Bejedal tagit fram en levande meny med stort fokus på smakkontraster som tänjer på gränserna.

– ”Skillnaden gör skillnaden” är en metafor som beskriver min matlagningsfilosofi. Uttrycket är väldigt applicerbart om jag skulle beskriva Dennis och Norrbottens Destilleri. I det varumärket går det att utlösa ett kompromisslöst sökande efter smaker och subtila nyanser, där varje liten detalj utgör en del av helheten. När vi nu drar på oss vandringskängorna tillsammans som två upptäcktsresande globetrotters är jag spänd av förväntan över vilken ny mark och terräng vi kan hitta i vårt gastronomiska uttryck, säger David Palmbo.

Öppnar för bokningar

Utöver avsmakningsmenyn kommer Norrbottens Destilleri även erbjuda ett mindre paket, ”Sprit & Snacks” där de under 1,5–2 timmar visar upp produktionen och destilleringen kombinerat med cocktails och exklusiva tilltugg. I båda uppläggen kommer det bjudas på spännande drinkar – som kommer kunna serveras i isglas från Ice Hotel.

– Det kommer bli ett väldigt personligt möte där vi verkligen tar oss tiden för våra besökare och välkomnar dem in i vår nördiga värld. Vi hoppas att det kommer bli en upplevelse som våra gäster sent kommer att glömma, avslutar Dennis Bejedal.

Destilleriet öppnar nu för bokning över mail och tar initialt emot bokningar för grupper mellan 6 och 18 personer. Datum för bokning kring deras community table där man kommer dela bord med övriga gäster kommer släppas löpande.

För intresseanmälan och bokning – booking@ndgin.com