Nu finns Citadelle Gin i Sverige!

Citadelle Gin har producerats sedan 1996 i Frankrike. Under åren har den vunnit många ärofyllda priser och bland annat belönats med titeln “Världens bästa gin”. Nu lanseras ginen äntligen i Sverige.

Nu lanseras Citadelle Gin som beställningsvara på Systembolaget i Sverige. Det är den franska producenten Maison Ferrand som står bakom ginen som producerats i Frankrike sedan 1996. Perfekt för sommarens Gin och Tonics eller varför inte tillsammans med ostron.

Läs mer om Maison Farrands Celler Master – Alexandre Gabriel här

Citadelle har en rik smak som bygger på tre karaktärsdrag: enbär, citrus och kryddighet. Enbär är grund ingrediensen i Citadelle, citrusen är den kompletterande ingrediensen som lyfter enbäret och den kryddiga smaken från peppar, muskotnöt och kanel bjuder på en ny dimension.

Gin är en spritdryck som är och fortsätter vara en av de mest populära i
Sverige. Citadelle Gin har fått fantastisk fin uppmärksamhet internationellt och det känns otroligt kul att kunna lansera en sådan högkvalitativ gin i Sverige, säger Karl Wennberg, Spring Wine and Spirits.

Sedan Citadelle lanserades 1996 har ginen vunnit över 60 priser som exempelvis “Årets spritdryck” på 2017 World Spirit Awards samt “Världens bästa gin” och “Gin Grand Master” i London. Dryckens flaska har inte heller undgått uppmärksamhet då den vann första pris på Spirits Design Master 2017.


Fakta Citadelle Gin

Doften kan beskrivas som färska blommor och citrus. Vid servering blir doften mer intensiv och örtliknande med tydlig karaktär från enbär och anis. Doften mjuknar sedan och kryddig kanel ger doften en ny dimension i gommen framträder enbäret igen och skapar en lång, yppig, kryddig smak.

Citadelle Gin
Ursprung: Frankrike
Producent: Maison Ferrand
Vol: 70 cl
Alkoholhalt: 44%
Artikelnummer Systembolaget: 82468
Pris: 399 kronor
Beställ den här

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*