Ny Single Malt från Aberlour lanseras i Sverige

Detta är en pressrelease från Pernod Ricard Sweden AB

Den 25 februari lanserades nya Aberlour Casg Annamh och en ny skotsk single malt tar därmed plats i Systembolagets beställningssortiment. En spännande nyhet som lagrats på sherryfat och buteljerats utan kylfiltrering.

Casg Annamh betyder ”rare cask” och buteljeringen är trogen Aberlours stil där sherryfatslagring står i fokus. Med denna single malt från Speyside har de ambitionen att tillhandahålla en produkt som är en perfekt introduktion till sherryfatslagrad whisky. Lagringen har skett på tre olika fattyper, olorososherryfat av både europeisk och amerikansk ek samt amerikanska bourbonfat. Detta ger en mångsidig, fyllig och smakrik whisky där frukten balanseras på bästa sätt med kryddiga inslag. Den buteljeras vid 48% alkoholhalt och är dessutom tillverkad utan kylfiltrering.

– Aberlour är ett mycket trevligt, lite mindre destilleri. Namnet betyder ”den babblande åns mynning” där den babblande ån rinner förbi destilleriet för att mynna ut i floden Spey några hundra meter därifrån. Alltid när jag är på besök brukar jag ta en kortare vandring längs en stig som följer bäcken upp i skogen till det fina vattenfallet Linn Falls, något jag varmt kan rekommendera om man besöker Aberlour, säger Olof Noréus, Whisky Brand Ambassador, Pernod Ricard Sweden.

Doften är rik på arom och söt med fruktiga toner av apelsin, körsbär, russin och en lätt ton av ingefära.

Smaken är söt med fruktiga toner av äppel- och kanelpaj som tillsammans med mogna persikor balanseras med kryddiga inslag av lakrits och kryddnejlika. Finishen är lång och smakrik. Fruktig med en touch av torr kryddighet.

Casg Annamh
Nummer Systembolaget: 83300
Pris: 549kr för 70cl
Alkoholhalt: 48,0%, non chill-filtered

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*