Romproducenter från Höga Kusten släpper sin fjärde rom

Den 17 augusti är det dags för Friendship Rums fjärde lansering. Den här gången möter BÄRNSTEN den svenska marknaden.

Den är, precis som föregångarna EK, BJÖRK och LÖNN och Frienship Rums DNA, gjord på grundrommen som är en blandning med ursprung från Dominikanska Republiken, Venezuela, Jamaica och Nicaragua och lagrad upp till 8 år. Grundrommen är ett destillat från både kolonn och enkelpanna. Det unika med BÄRNSTEN är att den är slutlagrad på Olorosofat i 30 månader i Härnösand, Höga Kusten. Fatet har gett rommen en djup bärnstensfärgad kulör, därav namnet.

BÄRNSTEN har en doft av smörkola, apelsin, plommon och tobak med en smak av lakrits, russin, smörkola och med toner av ek.

– Våra grundprodukter är EK och LÖNN men vi drivs av att utveckla och skapa nya smaker. BÄRNSTEN är helt klart spännande för smakpaletten, säger Henrick Halén, Friendship Rum.

Klockan 10.00 den 17 augusti kan du beställa ett exemplar till ditt systembolag. Totalt finns det 224 exemplar med beställningsnummer 58168.

– BÄRNSTENS första batch gav 269 flaskor på 500 ml. 224 av dessa finns att beställa till systembolagen, de övriga är förbeställda av restauranger, säger Jens Zetterlund, andra halvan av Friendship Rum.

Friendship Rum BÄRNSTEN

Beställningsnummer: 58168
Pris: 795 kronor
Alkohol: 45%
Flaska: 500 ml
Antal: 269 st varav 224 att beställa från Systembolaget

Lagring: Friendship Rums grundrom 8 år och därefter 30 månader på Olorosofat.

Smakbeskrivning: Doft av smörkola, apelsin, plommon och tobak med en smak av lakrits, russin, smörkola och med toner av ek.