Stockholm Beer & Whisky – vad du inte får missa!

Den första helgen av Stockholm Beer & Whisky Festival 2022 är bakom oss men imorgon börjar nästa! Vi har här nedan listat vad du inte får missa på årets mässa – i whiskyväg.

Mässan öppnar dörrarna igen imorgon torsdag den 6/10 har öppet den 7/10 och den 8/10. Vill du slippa allt för mycket trängsel så sikta på att gå dit tidigt på dagarna – mindre folk och utställarna är hungriga och piggare.

Biljetter till mässan hittar du här

Dessa får du inte missa:

Aberlour a’Bunadh Alba | Pernod Ricard: Hall 1 – nr: 54

a’Bunadh Alba är en kommande nyhet från Aberlour Distillery. Vanligtvis så är vi vana med att se drypande sherrybomber från detta Speysidedestilleri men denna buteljering är den raka motsatsen. Här är en Aberlour enbart lagrad på ex-bourbonfat – något som man vanligtvis bara kan prova och köpa på plats vid destilleriet! Aberlour Alba är ett absolut måste!

Det är lite osäkert när exakt den kommer till Sverige men den är på gång – förmodligen kommer en mindre allokering till att börja med.

Glen Scotia 25 yo | Stellan Kramer: Hall 1 – nr: 21

Glen Scotia har en speciell plats i våra hjärtan då det är ett Campbeltown destilleri och vi älskar Campbeltown! Denna 25 åring är en härligt komplex whisky med dova fruktiga toner som döljer sig bakom en hel del kalkighet och sälta. Vill du uppleva en äldre sida av Campbeltown så måste du stanna till hos Stellan Kramer och prova denna!

Prova vår egen buteljering

Och när du ändå är hos Stellan Kramer så passa på att prova Malter Magasin & Lovely Kintyre Whisky Friends | Glen Scotia Single Cask #21/655-6. Den finns även att knipa på Systembolaget – du hittar den här.

Ardnamurchan AD/02.22 Cask Strength | Clydesdale: Hall 1 – nr: 27

Äntligen i Sverige! Detta kraftpaket lanserades på Systembolaget förra veckan via webbsläpp. I skrivande stund är det osäkert om någon butelj finns kvar att beställa då webbsläppet är stängt – men det är bara en ännu större anledning till att prova denna juvel på mässan!

I Ardnamurchan AD/02.22 så hittar du destilleriets sanna karaktär och det är en smakupplevelse som ger dig rök, sälta och en riktigt intressant fruktighet!

Foto: Linus Pettersson

anCnoc Single Cask | Allt om Whisky | Selected by Johan Blom & Andreas Eliasson | TOMP: Hall 1 – nr: 11

Lagom till årets mässa så kom den buteljering som Allt om Whiskys stipendiater Johan Blom och Andreas Eliasson valde ut under vårens resa till Skottland och Knockdhu Distillery.

anCnoc Single Cask #217 är destillerad 2007 och buteljerad 2022. Det är en robust whisky med en väldigt intressant ’funkighet’ – övermogna frukter och en hel del Dunnage warehouse i doften. Ett riktigt bra fatval av Johan och Andreas som du inte bör missa!

Du kan läsa mer om Allt om Whiskys stipendieresa här.

Bunnahabahin 18yo | Anora: Hall 1 – nr: 49

Bunnahabhain 18 år är en klassisk Islaywhisky som sedan några år sedan är buteljerad vid 46,3% och helt utan vare sig varken sockerkulör eller kylfiltrering. Här är en chans att smaka på Islay utan att drunka i rök!

Mackmyra Destination | Mackmyra: Hall 1 – nr: 39

Sade någon fruktbomb? Denna Mackmyra har lagrats på en kombination av ex-Port, ex-Bourbon, Amerikansk ek och ex-Olorosofat. Mackmyra Destination är en kraftfull och fruktig whisky som verkligen utforskar hur olika fattyper passar ihop. Intressant, fascinerade och riktigt bra!