Straffe Hendrik XMAS lanseras för första gången på europeisk mark.

En tidig smällkaramell för alla ölälskare! Straffe Hendrik XMAS från Brouwerij De Halve Maan tar plats bland Systembolagets exklusiva lanseringar i november. Endast 840 flaskor av den ikoniska quadruppeln i julkostym lanseras elfte november. Ett unikt släpp som tidigare endast lanserats en gång på den amerikanska marknaden.

Brouwerij De Halve Maan, som själva bryggeriet heter har på senare tid blivit välbekant för den svenska konsumenten med ett flertal lanseringar på Systembolaget. Straffe Hendrik XMAS är en blandning av äldre lagrade årgångar Straffe Hendrik quadruppel och ung quadruppel. De äldre ekfaten lagrar man i bryggeriets källarvalv från medeltiden, lugnt och stillsamt för optimalt resultat. Denna julupplaga är en blandning av olika ekfat som tidigare har innehållit rom, whisky, calvados och Bordeauxvin. En quadruppel som lagrats i noggrant utvalda fat, i en perfekt miljö resulterar i fantastiska aromer och smaknyanser. Buteljerad på 750ml flaska och på 11% VOL.

Straffe Hendrik XMAS har tydliga toner av torkad frukt, vörtbröd, knäck, kaffe, julkryddor tillsammans med en nyanserad och balanserad ekfatskaraktär. Bryggmästaren har verkligen gett denna upplaga en fyllig kropp med en lagom dos tanniner från ekfaten. Den speciella maltbasen ger även en balanserad sötma som rytmiskt dansar med XMAS beska. En sannerligen smakrik öl som går att avnjuta idag och tack vare den andra jäsningen på flaska så kan man lagra Straffe Hendrik XMAS i många år framöver.

Straffe Hendrik XMAS, Brouwerij De Halve Maan

Lanseringsdatum: 2022-11-11
Antal: 840 flaskor
Pris: 139 kr
Storlek: 750 ml
Alkoholhalt: 11%
Artikelnummer: 1051101
Passar till: Det varma på julbordet, mustiga grytor, lammrätter och mörk choklad.