Ardbeg Traigh Bhan Batch 5 19yo släpps imorgon

Nu lanseras Ardbeg Traigh Bhan Batch 5 19yo – detta är en whisky som är producerad i mindre volymer och som är inspirerad av stranden Traigh Bhan på Islay, som lokalt kallas för Singing Sands.

Traigh Bhan Batch 5 har lagrats i en kombination av ex-bourbon- och ex-Oloroso sherryfat – detta har gett whiskyn en sötare ton än vad vi kanske är vana från Ardbeg.

Varje Batch av Traigh Bhan väljs ut av någon av de färgstarka personligheter som arbetar på Ardbeg och denna gång har turen kommit till Gillian Macdonald, Ardbegs Master Blender & Head of Whisky Creation.

”Ardbeg 19 Years Old Traigh Bhan Batch 5 bjuder på en profil full av rökt lönnsirapsmarinerad bacon, varm toffee och örtig essens, tillsammans med tropiska inslag av ljuvlig mango, guava och kokosnöt – en sida av denna serie som Ardbegs fans ännu inte har upplevt. Vi är glada att kunna erbjuda whiskyälskare över hela världen möjligheten att utforska ännu en ny tolkning av denna omöjligt balanserade favorit. Vi hoppas att denna buteljering kommer att inleda samtal mellan Ardbeg-fantaster och deras vänner om de finare detaljerna av denna ständigt föränderliga dryck.” – säger Gillian

Ardbeg 19 Years Old Traigh Bhan Batch 5 släppas den 28 september på Systembolaget.

Ardbeg Traigh Bhan, 19 Years Old, Batch 5

Alkoholhalt: 46,2%
Pris: 2 999:-
Volym: 700 ml
Artikelnummer: 41460