Ardbeg slår på trumman!

Visste du att för länge sedan kom Islays öbor att påverkas starkt av exotiska influenser?

Hur då, frågar du? Jo, Hamish Scott (Ardbegs Destillerichef mellan 1964-1967) hade väldokumenterade kopplingar till den karibiska övärlden – han hade tidigare haft samma roll på ett rom-destilleri.

Ardbeg Drum
’Committee Release 2019’

Tack vare lokala minnen, icke arkiverade bilder och hörsägen verkar det som om det förekommit en hel del kulturell påverkan på Islay-borna från detta mer okända kapitel av hans liv…

De har en lång historia av karnevaler på Islay. Passion för festivaler är något som finns i deras blod. På Feis Ile festivalens sista dag förvandlade lokalbefolkningen allt från traktorer och skottkärror till fina festivalekipage.

Om något hade hjul så dekorerades det. De mobila grönskande mästerverken, fyllda med färgstarka blommor och tyger var en syn att beskåda. Paraden som började vid Port Ellens pir, rullade sedan förbi åskådarskaran vid Ardbeg innan den återvände för att bli bedömd av domare. Detta var en typisk Islay-kavalkad av färger.

Den 1:a juni 2019 kommer kommittémedlemmar samlas över hela världen för att fira årets Limited edition buteljering, Ardbeg Drum. En festival av smaker och en utmärkt rökig anledning att ställa till med fest.

Kommitté-releasen, Ardbeg Drum, kommer finnas tillgänglig från 14 mars på Systembolaget.