Kilchoman Sweden Exclusive Small Batch No 1 släpps imorgon

Imorgon, den 6/12, släpper Enjoy Wine & Spirits en unik Kilchoman – enbart för den svenska marknaden.

Kilchoman Sweden Exclusive Small Batch No 1 släpps i 1260 exemplar och är en blandning av ett sherryfat samt tre bourbonfat. Den är buteljerad vid 47,2%.

Kilchoman Sweden Exclusive Small Batch No 1
Artikelnr: 40658
Pris: 649:-

Kilchoman är ett äkta småskaligt familjeägt gårdsdestilleri som lever i symbios med naturen . De är kanske Islays minsta destilleri men de har en passion och vilja som är större än de flesta andra.

Platsen de valde att bygga sitt destilleri på, gården Rockside, har en viss historisk resonans. Inom socknen Kilchoman, som gården tillhör, bosatte sig familjen MacBeatha / Beaton på 1300-talet. Familjen kom från grevskapet Antrim i dagens Nordirland.

De var läkare till yrket och gjorde sig kända för att översätta medicinska texter om destillation från latin till gæliska. Genom arv så var också alltid en medlem ur familjen Beaton personlig läkare till kungarna i Skottland under flera hundra år.

Sägnen säger att genom denna familjs flytt till Islay så blev ön den första platsen där whiskydestillation ägde rum i Skottland – och att just Kilchoman socken var där den inträffade.

Detta rykte var dock inte orsaken till att Anthony Wills byggde sitt gårdsdestilleri här 2005 – det var mer att det just här, på Rockside Farm, fanns en gammal kvarn som han kunde hyra och bygga om till ett destilleri.

Läs mer om Kilchoman här