Nu nalkas The Famous Grouse Winter Reserve

Från Sveriges populäraste whisky kommer nu The Famous Grouse Winter Reserve till Systembolaget, detta i en begränsad upplaga om 12 000 flaskor.

The Famous Grouse Winter Reserve är en mjuk, varm, blended whisky med hög andel sherrylagrad malt och med toner av nejlika, karamelliserad ingefära och nötig choklad. Istället för den omisskänneliga moripan pryds flaskans etikett av en fjällripa i vinterdräkt.

– Att skapa nya versioner av redan etablerade whiskysorter är en utmaning då en ny produkt måste leva upp till de höga förväntningarna som ställs på vår whisky, samtidigt som den måste sticka ut och kunna stå på egna fötter. Alla våra produkter har The Famous Grouses lena karaktär, men också sin alldeles egna personlighet, säger Kirsteen Cambell, Master Blender av The Famous Grouse.

– Winter Reserve är framtagen med varma smaker för tiden då det är som kallast. I Sverige har vi en riktigt lång, tråkig vinter och Winter Reserve ska kännas okej att dricka även tiden efter man slängt ut granen och städat bort julen, säger Peter Molander, Nordic Brand Manager på Edrington.

The Famous Grouse Winter Reserve kommer att finnas tillgänglig från den 6 december 2019 i utvalda butiker och kostar 299 SEK.

The Famous Grouse Winter Reserve
Doft
: Krispig och lätt doft av gräddkola, äpplen, rancio och kakor.
Smak: Välbalanserad och ren smak av fikon, korn, ingefära, choklad och kryddblommor.
Finish: Lätt sötma, torr och maltig.
Volym: 700 ml
Pris: 299 kr
Artikelnr: 4066001
Alkoholhalt: 40 %
Lansering: Den 6 december i Systembolagets tillfälliga sortiment

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*