Fyra nya Kilchoman lanseras!

När Kilchoman stod klart och var redo för att låta spriten flöda ur deras kopparpannor i november 2005 så fanns naturligtvis förhoppningen att hela projektet skulle leva vidare. I år har ett av de yngsta destillerierna på Islay precis blivit myndigt och fyllt arton år och framtiden ser på alla sätt ljus ut!

Även om en artonårig whisky från destilleriet fortfarande är en bit bort så har de kontinuerligt gett ut hyllade och smakdriva buteljeringar genom alla år. Då de inte har haft någon åldersaspekt att briljera med som många andra destillerier på ön så är det dofterna och smakerna som har fått tala för deras whisky. Att arbeta med högkvalitativa ingredienser på alla plan har inte bara varit en självklarhet utan en nödvändighet då varje droppe som de ger ut måste vara av den absolut högsta kvaliteten då de har varit, och är till viss del, en så liten producent.

Ett resultat av deras idoga arbete ser vi frukterna av nu i höst när vi i Sverige får inte mindre än fyra nya buteljeringar. Dessa är 100% Islay 13th Edition, PX Sherry Cask Matured, Triskele och en 12 årig Single Cask. Som en del för att lansera denna tetralogi så besökte nyligen Emma McHarrie Sverige för en rad provningar och i samband med det så fick vi även en möjlighet att träffa henne för att prata om Kilchoman och om livet att växa upp på en avlägsen ö i de yttre Hebriderna.