Berntson och Purity Distillery startar upp ett nytt samarbete i Sverige

Idag presenterades nyheten att Purity Distillery representeras på den svenska marknaden av Berntson Wines & Spirits. 

Purity Distillery ligger drygt fem kilometer söder om Eslöv i Skåne vid Ellinge Slott. Slottet byggdes en gång i tiden som en försvarsborg och ligger alldeles intill Bråån. Man tror att grundstomme är ända från 1400-talet. Det renoverades under 1950-talet och idag hyrs delar av gården ut till olika företag, bland annat Purity Vodka – en av Sveriges mest prisbelönta vodka sorter.

”För oss känns det fantastiskt kul att få jobba med svensk prisbelönt vodka och gin utav högsta kvalitet. Det känns väldigt aktuellt och det finns en stor efterfrågan utav svenska produkter säger Andreas Clarensius, försäljningschef på Berntson. Känns extra roligt att det är två skånska familjeföretag som kommer att samarbeta. Vi tror att Purity kommer ta en större roll i Sverige, i och med att den är hantverksmässigt gjord samt att hela rangen är ekologisk.”

”Jag brinner för att göra den bäst smakande ginen och jag vill såklart att så många som möjligt upptäcker den. För vår framtida tillväxt är det viktigt att vår distributörs ambition och förmåga matchar kvaliteten på våra produkter och vi är därför extra glada att Berntson Wines & Spirits nu ansvarar för försäljningen av samtliga våra produkter i Sverige. ”, säger Mathias Tönnesson, Master Blender vid familjeägda Purity.

Vill du läsa mer om Purity Distillery så var vi på besök våren 2019 – du kan läsa om det här