Bowmore 21yo lagrad på franska ekfat kommer till Sverige!

”The Art of Time” berättar historien om Bowmores exceptionella kvalitet och hur whiskyn drar nytta av tidens gång. Whiskyn blir bara finare och mer exklusiv med åren.

Denna 21 år gamla Bowmore Château Lagrange är den andra lanseringen i den limiterade serien som lagrats på franska ekfat. Denna single malt har fått mogna i drygt två decennier på franska ekfat från den Grand Cru-klassade vingården Château Lagrange i Bordeaux, vilket gör smaken väldigt karaktäristisk. Smaken är söt och nötig med toner av varm ek, röda frukter och slutnoter av mörk choklad, kryddor, manukahonung och en hint av torvrök. Denna 21-åring blir därför ett fint tillägg till whiskysamlingen.

Bowmore är pionjärer och det äldsta licensierade destilleriet på Islay. Begreppet ”The Art of Time” är centralt för hur Bowmore tillverkar whiskyn. Destilleriet investerar alltid mer tid än nödvändigt i varje steg av tillverkningsprocessen. Bowmore har egna lador för malten, vänder kornet för hand och har en perfekt tidsinställd jäsningsprocess. 

Med omsorg och med känsla för detaljer skapas den komplexa balansen mellan mild rökighet och maritim mineralitet med toner av färsk stenfrukt som är karakteristisk för det tidlösa uttrycket. Detta är anledningen till att Bowmore åldras med värdighet, vilket gör whiskyn till ett av världens mest åtråvärda samlarobjekt.

Bowmore 21yo French Oak

Antal flaskor: 252 stycken
Pris: 1499 kr 
Lanseras: 19 oktober
Artikelnummer: 41066
Smaknoter: Varm ek, röda frukter och slutnoter av mörk choklad, kryddor, manukahonung och en hint av torvrök
Alkoholhalt: 48,4%