Boxergrail Kentucky Straight Rye Whiskey

Sverigepremiär för Rabbit Hole Distillery, ett spännande Kentucky-destilleri som grundades i Louisville 2012. Deras 100% Kentucky-tillverkade, moderna whiskey kombinerar traditionellt whiskeymakande med ett modernt tänk kring bl.a. hur olika sädesslag kombineras under produktionen.

Destilleriets superpremium bourbon och rye har rönt stor framgång i USA de senaste åren och det är äntligen dags för den första Sverigelanseringen från destilleriet.

Rabbit Hole Boxergrail Kentucky Straight Rye Whiskey är en sour mash rye med en mash bill, eller sädesrecept som består av 95% rye och 5% kornmalt. Namnet har inspirerats av den boxningstradition som finns i Louisville där boxningsgymmen finns spridda bland stadens kvarter och har en lång historia av att fånga upp lokal, rå talang och förädla till professionella boxare.

I doften hittar vi kryddor, farinsocker och knäck. Smaken är fyllig med en perfekt balans mellan sötma och krydda och bjuder på citrus, blommiga inslag samt en örtighet som går mot svart te och sötare kryddor i finishen.

Rabbit Hole Boxergrail Kentucky Straight Rye Whiskey

Lanseringsdatum: 15/9 i Systembolagets tillfälliga sortiment.
Artikelnr: 11422
Alkoholhalt: 47.5% non chill-filtered
Pris: 499 kr, 700 ml.