Clynelishs besökscenter får grönt ljus

I april i år så ansökte Diageo om byggnadslov att renovera besökscentren hos destillerierna Clynelish och Cardhu.

Highland Council beslutade igår den 17/6 att godkänna Diageos byggnadslov vilket ger de grönt ljus att sätta igång med renoveringarna.

De kommer att bygga om hela besökscentrat med en ny våning som ska ge besökarna spektakulära vyer över kusten. De kommer också att bygga en bar och gott om utrymme för att prova den whiskyn som Clynesh kommer att erbjuda.

“Det var ett otroligt besked att få att de har godkänt planerna och vi vill tacka både Highland Council såväl som våra grannar runt omkring destileriet för deras fortsatte stöd. Detta är ett viktigt steg framåt att utveckla Clynelish Visitors Center, sade Jacqueline James-Bow, Clynelish Distillery brand home manager

Renoveringar av Clynelish är ett steg av många som Diageo beslutade att ta i April förra året då de allokerade £150 miljoner till en rad olika projekt.

Grundstenen i denna planering är det nya Johnnie Walker palatset på 146 Prince Street i Edinburgh. Förutom Clynelish så kommer också Cardhu, Glenkinchie och Caol Il får betydande renoveringar av deras besökscentrum där alla fyra kommer att vara sammankopplade mot Palatset i Edinburgh.

Utöver renoveringarna hos Clynelish så håller Diageo också på att restaurerar och bygga destilleriet Brora som ligger precis bredvid. Det är en separat investering på £35 miljoner där också Port Ellen på Islay är inräknat.