Dags för druvskörd på The Winery Hotel

Skörden på The Winery Hotel närmar sig! Helgen 18-19 september är det dags. Nyplockade druvor anländer till stockholmshotellet från Toscana och dagarna fylls av skördeaktiviteter. Nytt för i år är upplevelsen Winemaker for a Year – ett program pågår i över ett år och tar deltagare närmare vinframställningen än någonsin tidigare. En annan nyhet är att vinet görs på ekologiska druvor från den egna vingården Terreno.

På The Winery Hotel är vin en konst och att göra vin ett hantverk. Varje år plockas druvor i Toscana som, direkt efter skörd, transporteras till Stockholm för vidare förädling. Druvorna sorteras, pressas och pumpas in i hotellets tankar i vineriet i lobbyn – allt under en dag. Skördedagen är den viktigaste dagen på året på vingården och därmed även på The Winery Hotel.

I år sammanfaller skörden med helgen 18-19 september. Besökare välkomnas att ta del av flertalet skördeaktiviteter såsom, till exempel, vinprovningen Wine Evolution som ger en inblick i förvandlingen från druva till färdigt vin. För de som vill djupdyka anordnas en masterclass med druvan i fokus. Kvällarna avslutas på uppsluppet vis med skördemiddagar i hotellets italienska trattoria Terreno Deli. 

Nytt för i år är möjligheten att följa vinframställningen på närmare håll än någonsin tidigare. ”Winemaker for a Year” är ett fördjupande program som sträcker sig över ett drygt år och kulminerar i en låda av det egna vinet. Läs mer här.

En annan nyhet är att The Winery Hotel i år, för första gången, plockar druvorna direkt från den egna ekologiska vingården Terreno i Chianti Classico-området i Toscana.

Läs mer om skörden på The Winery Hotel, se hela programmet och boka här.