DILLON Rhum Blanc Agricole släpps på Systembolaget den 9 juni

Den 9 juni släpps 1.200 flaskor DILLON Rhum Blanc Agricole i Systembolagets Tillfälliga sortiment. Den fungerar utmärkt som avec men passar också i lyxiga cocktailen Fruti’ Punch som du får recept på här.

Många anser att ”Rhum Agricole” är det renaste uttrycket för rom. Agricole-rom kommer från Karibien. DILLON kommer från ön Martinique som ligger i den Karibiska övärlden och som tilldelas den prestigefyllda franska ”appellation d’origine contrôlée”, AOC-klassificeringen. DILLON har en historia på över 240 år av genuint hantverk och passion. Rommen är producerad från sockerrör som pressats direkt efter skörd. Den uppskattas för dess karaktäristiska och unika egenskaper där terroir och ursprung reflekteras.

DILLON Rhum Blanc Agricole

Släpps den 9 juni i Systembolagets Tillfälliga sortiment.
Nr: 90235 · Flaska 70 cl · 40% · Pris: 269 kr · Antal flaskor: 1.200

DOFT: Fruktig och blommig doft.

SMAK: Bakom det rena uttrycket kommer aromer av nyskurna sockerrör. Vid provsmakning bjuder rommen på blommiga och fruktiga toner: apelsinblomma, banan, honung, ananas och körsbär med en liten antydan av vitt te.

Drinktipset: FRUTI’ PUNCH

Till 1 drink:

  • 4 cl vit rom från DILLON
  • 2 cl mangojuice
  • 2 cl guavajuice
  • 2 cl pressad citron

Gör så här:

Lägg några isbitar i ett glas, häll sedan på rom, mangojuice, guavajuice och pressad citron. Rör om med en sked. Dekorera gärna med skivor av mango, citrus och röda vinbär eller andra frukter och bär.