En klassisk Châteauneuf-du-Pape från Domaine du Vieux Télégraphe lanseras på Systembolaget den 18:e februari.

Fredag den 18:e februari släpper Moestue en klassisk Châteauneuf-du-Pape i limiterad upplaga på Systembolaget från famijen Brunier

Druvorna till vinet kommer från den karga stenplatån La Crau som kultiverats i över 100 år av familjen Brunier. Vinstockarna har en genomsnittsålder på 70 år och har rötter som sträcker sig djup ner i den steniga jordmånen. 2019 Domaine du Vieux Télégraphe La Crau har fått höga 96-98 poäng av Jeb Dunnuck. 

Vinet är producerat exklusivt från handplockade druvor under ett strikt urval. Familjen Brunier gör tre selekteringar av druvorna från La Crau innan man låter dom gå vidare i framställningen. Efter jäsning i både ekfat och ståltank lagras vinet i 22 månader på stora ekfat innan buteljering. Domaine du Vieux Télégraphe producerar viner med mycket god lagringspotential och årgång 2019 är inget undantag. Ett kraftfullt vin med markerade men ändå mjuka tanniner och fin frukt med tydliga toner av skogshallon och mörka körsbär samt klassiskt kryddiga inslag av lakrits, svartpeppar och lagerblad.

Familjen Brunier grundade Domaine du Vieux Télégraphe 1891 och egendomen är fortfarande i familjens äga. Man har vingårdar i flera av södra Rhônedalens områden men det är Châteauneuf-du-Pape som är firmans ögonsten. 

2019 Domaine du Vieux Télégraphe La Crau
Varunr: 92887-01
Pris: 769 kr
750 ml
Alk.halt: 14,5%
Inköpt kvantitet är 240 flaskor.