Mackmyra lanserar Karaktär Carl Hamilton

Detta är en pressrelease från Mackmyra

I denna utgåva möts Jan Guillous skapelse och Mackmyras prisbelönta whisky som tillsammans resulterat i Karaktär Carl Hamilton. En elegant och sofistikerad whisky präglad, precis som Hamilton av USA och Sverige, lagrad på amerikanska bourbonfat och fat av robust svensk ek.

I mitten av 80-talet gjorde underrättelseofficer Carl Hamilton framstående entré i en tid präglad av det kalla krigets slut. En tidsepok på gränsen mellan det Sverige som varit och det Sverige som kommit att växa fram. Jan Guillous serie om Carl Hamilton blev omedelbart en stor framgång, som med åren kom att växa till en av Sveriges största romansuccéer genom tiderna. Karaktären har precis som whiskyn mognat med värdighet och är högaktuell genom nya boken, Den som dödade helvetets änglar, filmatiseringar med premiär senare i vår och nu även en whisky.

 Mackmyra har en stark tradition av unika samarbeten som resulterat i nya smaker så väl som upplevelser. Karaktär Carl Hamilton är ytterligare ett exempel på hur vi drivs av att tänka i nya banor. Whiskyn är resultatet av ett roligt och noggrant utvalt samarbete som kommer att bjuda på välsmakande spänning i varje ”kapitel”, Patrick Björsjö Mackmyra.

Smaken är kryddig ingefära, peppar och citrus. Runda, välstämda toner av smörkola och vanilj. I bakgrunden finns nötiga inslag av söt mandelmassa.
Eftersmaken är balanserad, rund med vanilj och ek.

Whiskyn finns till försäljning på Systembolaget fr.o.m den 26:e januari i en begränsad upplaga om 3000 flaskor. 

Karaktär Carl Hamilton

Limiterad till 3000 flaskor
Säljstart: 2022-01-26
Artikelnr:  55374
Alkoholhalt: 45,5 %
Pris: 749,00 SEK